14-16.juni 2024

Vi sees 10.-12. juni 2022

10. juni setter mange hundre båter seil og kommer igjen sjøveien inn til Tønsberg brygge. Færderseilasen er mange seileres høydepunkt, og for Tønsberg har det blitt et sikkert tegn på at sommeren er i gang.

Planleggingen av årets arrangement er for lengst startet, og med tre års erfaring gjør arrangørene også i år noen justeringer for å skape gode opplevelser for seilere og publikum.

-Tidligere har arrangøren av seilasen, Kongelige Norske Seilforbund (KNS) lagt til rette for seilere på Støperiet, og Færderfestivalen har invitert både seilere og øvrige publikum til konsert. Nå har vi satt oss i samme båt, brukt erfaringene vi har gjort og lanserer en ny og forbedret versjon. Vi ønsker velkommen til Færderfest 2022. Det nye er egentlig å ta tilbake det gamle, og bygge videre på det som er unikt ved Færderseilasen og spille videre på tradisjoner. I over 70 år har denne tradisjonsrike seilasen funnet sted, og nå ønsker vi også å bygge opp en tradisjon i Tønsberg der vi tilbyr en stor arena hvor du møter seilervenner, naboer og alle du kjenner til mat, drikke, allsang og opplevelser for å nyte det gode Tønsberglivet år etter år, sier prosjektleder Nick Sandberg.

       

Arrangøren gjør disse endringene for å skape et bærekraftig arrangement som gjør at byfesten kan arrangeres år etter år, og der de fleste aktivitetene er tilgjengelige for alle.

-Det er lett for oss som bor her å tenke at vi må sette i stand mye ekstra, vi glemmer at Brygga er en attraksjon i seg selv. Det ser vi i omdømmeundersøkelser, og vi har erfart det når seilerne kommer til mål. Seilerne syntes det å komme inn til Tønsberg brygge er en opplevelse. Vi som bor her er heldige med et fantastisk konsertprogram gjennom hele sommeren, så denne helgen er det for de fleste av oss slik at færderopplevelsen mest av alt er bryggesleng med skuet av hundrevis av seilmaster tett i tett, yrende liv og ta del i mye moro som skjer i hele byen. I tillegg til Færderfesten skal vi lage et skikkelig innholdsrikt program denne helgen som synliggjør alt det fine som allerede tilbys i byen av etablerte aktører og frivillige. Minikonserter, stands, mat og drikke og Barnas Færderfestival for å nevne noe. Dette er en helg som har stor betydning for verdiskapningen i Tønsberg. Vi gleder oss, avslutter Sandberg.

Til festival start

260

Dager

68

Timer

68

Minuter

260

Sekunder

Festivalens posisjon

N

59.2675699

Ø

10.4075608

Finn veien til festivalen

Finding...

Close