BILLETTER TIL
KONSERTEN I FOYNHAGEN

9.-11. Juni 2023

Om Festivalen

Helgen 09.-11. juni 2023 går Færderfestivalen av stabelen for femte gang i Norges eldste by, med fantastiske Tønsberg Brygge og Tønsberg By som arena.

Flere hundre båter, og mange tusen seilere, legger til kai i bryggeområdet etter Færderseilasen. Og i den anledning inviterer vi til en folkefest i byen vår!

Det vil bli et variert festivalprogram med konsert, samt innslag fra lokale foreninger og organisasjoner. Det vil også være gratis aktiviteter for barn og familier.

Under Færderfestivalen vil det være noe for alle.

Vi ønsker velkommen ombord!

Hvem står bak arrangementet? 

Seilasen til havs er det KNS (Kongelig Norsk Seilforening)  som er ansvarlig for. Når båtene kommer inn til Tønsberg går arrangementet over i «Færderfest». Her er det Færderfestivalen AS (Tønsberglivet og Focus production) som er arrangør i tett samarbeid med Tønsberg Seilforening.

Åpningstidene til Kanalbrua: 

Vi gleder oss til å ta imot tusenvis av seilere i byen vår! Noen av båtene velger å snu etter målgang, men vi håper mange vil ta turen for å oppleve målbyen Tønsberg.

For å komme inn til havneområdet må seilerne gjennom sundet mellom Tønsberg og Nøtterøy hvor Kanalbrua knytter øya sammen med fastlandet.

Arrangøren jobber systematisk med ulike etater for å få best mulig løsninger for broåpninger og båtpasseringer under seilasen. Det legges opp til at båtene skal kunne ligge og vente ved Kanalbrua. Lettbåter vil organisere og sluse båter under åpningene slik at det blir effektivt og trygt. Broa vil gå opp oftere enn normalt denne helgen. Det jobbes godt og strategisk for å gjøre dette så effektivt som mulig.

Det ventes at flere hundre båter vil komme til Tønsberg Havn. Ved normale værforhold ankommer vanligvis de første båtene fredag, fra klokken 21.00 og utover. Trolig vil det største volumet av båter ankomme midt på natten og tidlig lørdag.

Seilasen avsluttes ved Husøy-flaket.

Informasjon om bruåpninger finner du HER. 

Fritidsbåter:

Fra 09.juni klokken 09.00 til 11.juni klokken 12.00 er Tønsberg Havn reservert til båter som deltar i Færderseilasen. Det betyr at det ikke vil være mulig for andre båter å ligge der denne helgen.

Av sikkerhetshensyn oppfordres publikum til å oppleve seilasen fra land.

Transport:

Statens Vegvesen oppfordrer de som har mulighet til å sykle, gå eller reise kollektivt til byen. Vestfold Kollektivtrafikk (VKT) er i normal drift denne helgen, og vurderer fortløpende om det er behov for å sette inn ekstra busser.

Se VKT.no for full oversikt

Til festival start

260

Dager

68

Timer

68

Minuter

260

Sekunder

Festivalens posisjon

N

59.2675699

Ø

10.4075608

Finn veien til festivalen

Finding...

Close