Matmarked på Torvet

Streetfoodkonsepter, grønnsakshandlere, ferske bakevarer og lokale produsenter. Det er noe av det som tilbys når Vestfoldkokkenes Mesterlaug omgjør Torvet i Tønsberg til matmarked under Færderfestivalen.
Alt med lokale råvarer.

-Vi skal synliggjøre mangfoldet av råvarer og
selskaper som vi har i matfylket Vestfold, sier oldermann Trond Andresen i Vestfoldkokkenes Mesterlaug, som tilrettelegger for matmarkedet. De har som mål å øke interessen for matfaget, og har erfaring med matmarked og pop-up restaurant, samt at de jobber med rekrutteringsprosjekter for Restaurant og matfag
i skolene.

-Det skal både være matvarer til å ta med hjem, mat til å spise i farta, og også mat som kan nytes på Torvet. For barna vil det være smoothiebar i samarbeid med Tine. Det vil være streetfood-konsepter med både europeisk- og asiatiskinspirert mat, men det unike er at alle skal bygge rettene rundt lokale råvarer.

Mesterlauget skal også ha sin helt egen pop-up restaurant
på Torvet med god mat og drikke. Der kan man ta en pust i bakken, og spise kjøtt fra grillen, suppe eller ta med seg en fiskekake i klypa. Kokker vil jobbe side om side med elever fra linja Restaurant og matfag fra de videregående skoler i Vestfold.

-Vi skal lage mat av høy kvalitet, og selvsagt også her med lokalproduserte råvarer. Vi skal synliggjøre at vi bor midt i matfatet. Vi håper både folk fra regionen, og de som kommer på besøk til oss vil ta turen innom for å se hva vi har å by på, sier Andresen forventningsfullt.

Til festival start

260

Dager

68

Timer

68

Minuter

260

Sekunder

Festivalens posisjon

N

59.2675699

Ø

10.4075608

Finn veien til festivalen

Finding...

Close