Mat i verdensklasse på Torvet

Færderfestivalen sammen med lokale og nasjonale aktører åpner Pop-up restaurant på Tønsberg Torv.

 

 

Flying Culinary Circus til Tønsberg

Med oss på laget har vi fått Flying Culinary Circus med Kim Daniel Mikalsen i spissen, nå senest kjøkkensjef på Aymara, finalist i Top Chef Norge på TV2 og med erfaring fra topprestauranter før han nå er en del av Flying Culinary Circus. Etter å ha reist og jobbet jorden rundt og latt seg inspirere er hele teamet nå klare for å presentere særegne smaker og kombinasjoner inspirert av kjøkken fra alle verdensdeler på Tønsberg Torv. Flying Culinary Circus vil i samarbeid med det lokale kokkelauget Vestfold kokkenes mesterlaug og elever fra Greveskogen videregående skole avd for restaurant og matfag by på en meny basert på lokale råvarer fra Vestfold tilberedt med inspirasjon fra andre verdensdeler. Menyen fra Flying Culinary Circus er sterkt preget av lokale råvarer og byr på alt fra blant annet grillet pølse fra Slakter Abrahamsen i vaffel med kimchi og chiliaioli. Grillet asparges fra Hvasser med eggekrem med estragon og sitron, sprøstekt bacon, frisk urtesalat.  Grillet svinenakke med grillet hjertesalat fra Bjærtnes og Hoel, estragon-emulsjon, revet Holtefjell XO, salat på røkte perletomater fra Kjær gartneri og skjærgårdsløk fra Skjærgården Gartneri, bare for å friste med noe, sier Kim Daniel Mikalsen i Flying Culinary Circus.

Lokale råvarer og krefter

Målsetningen med dette arrangementet  for vår del er å synliggjøre mangfoldet av råvarer som vi har i matfylket Vestfold og Norge for øvrig. Det skal lages mat av høy kvalitet fra hjertet som nytes på torvet eller spises i farta, sier oldermann Trond Andresen i Vestfoldkokkenes Mesterlaug. Menyen fra Vestfold Kokkenes Mesterlaug vil blant annet bestå av villfanget fisk fra Brødrene Berggren, tomater fra Kjær, Hjertesalat og poteter fra Bjertnæs & Hoel, urter og løk fra Skjærgården gartneri, Asparges fra Hvasser, hjemmebakt brød av mel fra Kvelde, Lefser fra Kjose, Røkt makrell fra det Gamle Røgeri i Sandefjord, Eplejuice fra Knatten og Kombucha fra Raastad. Det vil også være mulighet for hjemmelaget iskrem til de som har plass igjen, sier Andresen.

Ikke bare brenner vi for lokalmat, men Vestfold kokkenes mesterlaug er en tilslutning av kokker som jobber for å fremme sitt yrke og rekruttering til matfaget. Alt overskudd fra det vi driver med går tilbake til rekuttering til matfaget. Vi ser på Færderfestivalen som en ypperlig mulighet både for å fremme lokalmat og bidra til å synliggjøre yrket og rekrutteringen, avslutter Andresen.

Utover god lokalprodusert mat vil det også bli muligheter for å kjøpe drikke til maten

Vi fargelegger Torvet

Rent praktisk blir det satt opp et stort telt på Torvet med 150 sitteplasser i tillegg til ståplasser. Her kan man enten komme å sette seg ned og nyte mat og drikke, eller man kan ta en ”grab & go”. Og vi anbefaler selvsagt det første siden det vil være en rekke andre bidrag som kan være spennende å få med seg, sier Cecilie Sørumshagen i Færderfestivalen.

Og et av bidragene som kan være moro å få med seg som skaper litt ekstra liv og røre på Torvet vil være at vi får besøk av en spansk kunstner ved navn vil 3TTMan (Trois-Têtes Man),  for å bidra med live streetart til serveringen på Torvet . Et slikt bidrag gir jo en skikkelig storbyfølelse og bidrar til piazza-stemning på Torvet i Norges eldste by. Vi jobber nå med å få tak i en 4 meter lang seilbåt som skal males i alle regnbuens farger, og det kan jo bli litt av et syn.

Lokale talenter

Mens man sitter å nyter god mat og ser på live streetart kan man også høres flinke lokale aktører på scenen. Med et variert program med alt fra New Orleans inspirerte toner til hip hop og rock,  danner dette en magisk ramme rundt maten på Tønsberg Torv, sier Cecilie Sørumshagen, så nå gjelder det å benytte sjansen, denne muligheten får du kun disse 2 dagene, avslutter Sørumshagen. Vi håper både folk fra regionen, og de som kommer på besøk til byen vil ta turen innom for å se hva vi har å by på fredag 8. eller lørdag 9.juni.

Restaurantens åpningstider:

Fredag: 14-20
Lørdag: 12-18

Til festival start

260

Dager

68

Timer

68

Minuter

260

Sekunder

Festivalens posisjon

N

59.2675699

Ø

10.4075608

Finn veien til festivalen

Finding...

Close