14. - 16. Juni 2019

En hyllest til Tønsberg-regionen

Det blir ikke folkefest uten folk! Takk for at mange lot bilen stå, satt seg på sykkelen, tok beina fatt eller busset til byen. Tønsberg-regionen: Takk for en fantastisk helg! Vi er så glade for all støtte, og alle dere som har stilt opp bryggelangs, på konserten og på andre arrangementer under Færderfestivalen. Sammen viste dere frem tønsberglivet.

 

Takk til alle dere frivillige som har stått på natt og dag for å lage dette arrangementet. Dere har vist tålmodighet for at det er en første gang for alt, og smilt helgen igjennom. Frivillighetsgeneralen har stått på de siste ukene for å koordinere frivilligheten, en stor og viktig jobb, men Camilla har stått stødig i spissen – hun også som frivillig hjelper.

 

Vi har opplevd samarbeidspartnere utenom det vanlige. De har støttet opp, brettet opp ermene og bidratt. Knut møtte opp på kontoret som frivillig og ville bidra. De siste ukene har han samlet de gode kreftene. Samlet har restaurantene langs Brygga også stått, og vi håper det ga god uttelling.

 

Rammen har vært seilbåtene. Vi håper seilerne kommer tilbake til oss. Tilbakemeldingene tilsier at de vil det. Vi er glade for forståelsen fra seilerne for å vente på brua. Tønsberg Seilforening er ikke en av norges beste og største seilforeninger uten grunn. Det har vært profesjonalitet og hjelpsomhet i alt de gjør. Storebror og arrangør av Færderseilasen KNS har vist at 70 års rutine er gull verdt. Båtstabling og los gjennom brua har vært rått å følge.

 

Politi, brann, ambulanse, Statens Veivesen, Røde Kors, Redningsselskapet og Nattravnene. Takk for godt samarbeide og tryggheten. Norsk gjenvinning har hjulpet oss å holde byen ren.

 

Tønsberg kommune har lagt ned krefter i tilrettelegging. Spesielt har Bydrift og Havnevesenet stått på for å få dette til å fungere godt. Uten en kommune som vil hjelpe til, er positive, og ønsker arrangement velkommen til byen hadde det ikke blitt en Færderfestival.

 

Vi er også utrolig takknemmelighet for støtten fra Nøtterøy og Tjøme. Nye Færder kommune har heiet frem prosjektet, og trukket sammen Tønsberg-regionen.

 

Ivrige barn som stilte til aktiviteter og konsert. Vi digga det. Takk til Raus med 16 år gamle Julie i spissen for prosjektledelse, til idrettslagene som stilte opp og til de dyktige unge artistene.

 

Kokkenes Mesterlaug lagde matstemning på Torvet, Tønsberg guidene bygget kunnskap om den fine plassen vår og Tønsberg Janitsjar la til rette for seilerne i en egen Sailors Lounge. Vikingene på odden fikk vist frem byens rotfeste. Krefter som dette er en lykke for byen

 

Quality hotel Klubben og Quality hotel Tønsberg la ekstra til rette.  Det gjorde også

Tor-Erling hos Moer Elektro, Frontline Security, Norconsult, EDH, Bary, Prosec, Tønsberg Boatrace og Lorry – takk for at dere har tatt i et tak for rigging og tilrettelegging! Thon hotel viste smidighet med å ha en konsert i ”bakgården”. Sense og Foynhagen åpnet opp for oss. Broder Knut har laget det grafiske uttrykket som pyntet hele byen. Roar i Bua jobba natta igjennom for å servere fiskeburger til sultne konsertdeltakere og artistene strålte på scenen sammen med sola.

 

Vi har en lokalavis i Tønsbergs Blad som heier, og som også tar seg av samfunnsoppdraget med å sette lupen på arrangementet. Det er viktig for at dette skal bli folkets arrangement.  Takk for samarbeidet om å lage Færdermagasinet. Magnus Linnestad i Fuse Innovation sørget for at vi kunne følge seilasen gjennom natta på nett og storskjermer – skikkelig herlig sakte-tv med en krevende teknikk som fungerte over hva de fleste forventet.

 

Så må vi få takke hverandre – Focus Productions, Tønsberg Sentrum og Pulserende Kystperle. Dette prosjektet har krevd svette, tårer, glede, latter og ikke minst stolthet. Vi håper grunnlaget er lagt for mange år fremover.

 

Sommeren i Tønsberg-regionen er i gang. God sommer!

 

Til festival start

260

Dager

68

Timer

68

Minuter

260

Sekunder

Festivalens posisjon

N

59.2675699

Ø

10.4075608

Finn veien til festivalen

Finding...

Close